Μεσολόγγι: Τα μηνύματα «καίνε» τον κρεοπώλη – Εν αναμονή της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών του Μπάμπη

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες για τις έρευνες γύρω από το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Μπορεί ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, ο 50χρονος κρεοπώλης, που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό, ωστόσο τα μηνύματά του φαίνεται πως αποκαλύπτουν πολλά για τη δράση του.


Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν καταφέρει να ανακτήσουν αρκετά διεγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες τόσο από το κινητό του, όσο και από το κινητό ενός ακόμα προσώπου της παρέας του Μπάμπη, του οποίου η εμπλοκή στην υπόθεση ερευνάται.

Ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση από δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο

 Συγκεκριμένα, οι αρχές ανέκτησαν μηνύματα από το κινητό του κατηγορούμενου, στα οποία υπάρχουν αναφορές για αρχαία αντικείμενα και τρόπους διάθεσής τους προς πώληση, ενώ από το κινητό του ατόμου, που ανήκει στην ευρύτερη παρέα του Μεσολογγίου, ανακτήθηκαν διεγραμμένες συνομιλίες με τον κρεοπώλη για αρχαιότητες και παράνομες ανασκαφές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το STAR, οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας τις συγκεκριμένες συνομιλίες, ενώ τους έκανε εντύπωση πώς ένα άτομο τόσο νεαρό σε ηλικία συναναστρεφόταν με έναν 50χρονο και ασχολούνταν με παράνομες ενέργειες.

Άρση απορρήτου για Μπάμπη και άλλα πρόσωπα

Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αρκετά πρόσωπα.

Ειδικότερα, έχει διαταχθεί η άρση απορρήτου δύο συσκευών που ανήκαν στον Μπάμπη, μιας με ελληνική σύνδεση και μιας με ιταλική, αφού κατοικούσε στην γειτονική χώρα, για το χρονικό διάστημα από 1/1/24 έως και 6/1/24.

Το ίδιο έχει ζητηθεί να γίνει και για μια σύνδεση του κρεοπώλη για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ζητήθηκε, επίσης, να γίνει ανάκτηση διαγραμμένων κλήσεων και εξαγωγή δεδομένων από την τηλεφωνική συσκευή του κρεοπώλη, να δοθούν στοιχεία από δεδομένα του υπολογιστικού νέφους της εταιρείας Google και το Google Cloud του 31χρονου πάλι για το χρονικό διάστημα 1/1/24 – 6/1/24.

Ακόμη, έχει κατατεθεί αίτημα για συμπληρωματική άρση, ώστε για όλες αυτές τις τηλεφωνικές συνδέσεις να διευρυνθεί το χρονικό διάστημα και να γίνει εξαγωγή συνόλου δεδομένων για το χρονικό διάστημα από 1/1/23 έως και 1/1/24, ενώ έχει βρεθεί και μια κάρτα SIM του κρεοπώλη, που ζητήθηκε να ελεγχθεί πάλι από 1/1/23 – 7/1/24.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και ένα ακόμα κινητό τηλέφωνο μέλους της παρέας του Μεσολογγίου. Η συγκεκριμένη συσκευή ελέγχεται για το χρονικό διάστημα 1/1/23 έως 14/1/24.

Οι υποψίες για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 ημέρες είχε γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου του 50χρονου κρεοπώλη. Εκεί εντοπίστηκαν κάποιες ύποπτες συναλλαγές με ποσά που δεν δικαιολογούνταν.

Τότε ξεκίνησε μία έρευνα των αστυνομικών, καθώς φάνηκαν να προκύπτουν ενδείξεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δρα στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του όπλου της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

Από το πρωί της Δευτέρας, οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένο σημείο στη λιμνοθάλασσα, κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του.

Η ανεύρεση του όπλου είναι σημαντική, διότι θα δείξει στους ειδικούς αν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε για να στερήσει τη ζωή του 31χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση από δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα συγκεκριμένου τύπου όπλα χρησιμοποιούνται στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Όπως φέρεται να αναφέρει ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του, ο 31χρονος Μπάμπης δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά αριστερά στο στήθος, κοντά στην πλάτη.

Πηγή: in.gr

Σχόλια