Οργή και θλίψη για το κατακρεούργημα αιωνόβιων ελαιοδένδρων στο ΞηρόμεροΚρανίου τόπος θυμίζει παραδοσιακός ελαιώνας που απαλλοτριώθηκε από το Δήμο Ξηρομέρου προκειμένου να εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός των οικισμών Κανδήλας – Μύτικα – Βάρνακα – Οι φωτογραφίες του iAitoloakarnania.gr αποτυπώνουν το μέγεθος της ασύλληπτης καταστροφής!

Σε φάση υλοποίησης οδεύει το επιβεβλημένο έργο του βιολογικού καθαρισμού των οικισμών Κανδήλας – Μύτικα – Βάρνακα με την εγκατάστασή σου σε έναν παραδοσιακό ελαιώνα όπως αποφασίστηκε από τα θεσμικά όργανα. 

Ωστόσο, η λεηλασία των ελαιόδεντρων από τον ανάδοχο του έργου εκθέτει τη δημοτική αρχή και τους αιρετούς αυτής, που δεν επέδειξαν καμία περιβαλλοντική ευαισθησία επιτρέποντας τη λεηλασία περίπου 50 αιωνόβιων δέντρων.

Όπως θα δείτε στις εικόνες του iAitoloakarnania.gr τα περισσότερα δέντρα κόπηκαν από τον κορμό και σύμφωνα με μαρτυρίες τα ξύλα θα διατεθούν σε κατοίκους της περιοχής με άγνωστα κοινωνικά κριτήρια.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που επιτέλους δίνει τεράστια περιβαλλοντική λύση στα δυτικά χωριά του Δήμου Ξηρομέρου, ωστόσο θα μπορούσαν οι υπεύθυνοι, μέσω της προσεκτικής εκρίζωσης, να τα διασώσουν και να τα μεταφυτεύσουν σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους του Ξηρομέρου.

Μέχρι στιγμής, ο Δήμος Ξηρομέρου δεν έχει εκδώσει καμία δημόσια ανακοίνωση επί του θέματος, κάτι που κρίνουμε ότι θα ήταν πρέπον προκειμένου να αποσαφηνιστεί η θέση του και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Ο κ. Παναγιώτης Χολής, μέλος της δημοτικής αρχής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου – Καλάμου – Καστού, με εμπειρία σε

 θέματα περιβαλλοντικής προστασίας αναφέρει σε δημόσια ανάρτησή του:

Ακολουθούν φωτογραφίες κατόπιν καταγγελιών κατοίκων της περιοχής:

Σχόλια

 1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. h dhmotikh arxh einai sto dhmarxeio kai kanei to ergo toy biologikoy . ante geia

   Διαγραφή
 2. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΛΙΣΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΥΖΟ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ότι απάντηση δώσανε για τα πευκα που κοψανε στο αλσύλιο της Τ.Κ. Παπαδάτου αυτή θα δώσουνε και τώρα αλχημείες του Ξερόλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ .
  ΧΡΕΟΝΕΤΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ , ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΟΒΕΙ ΔΕΝΔΡΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΩΜΑΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.
  ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δημοτική αρχή Τριανταφυλάκη η κατάντια του Δήμου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπράβο στην δημοτική αρχή που κατάφερε να ενταξει ένα μεγάλο εργο και να υλοποιήσει και παραδώσει στους πολίτες .
  Πρέπει όμως και να επισιμένουμε τα λάθη και τις παραλείψεις τους.
  Στην προκειμένη περίπτωση έχουν κάνει μεγάλο σφάλμα τα δέντρα δεν έπρεπε να κοπούν , έπρεπε μα μεταφυτευτούν σε άλλο χώρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πολυζοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο νιαουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ....................................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 75,000 πληρώθηκε το οικόπεδο του κουμπάρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. το Ξηρόμερο θέλει τον ξερόλα του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εκτονωθείτε να βρίζετε ανώνυμα . Πέντε χρόνια ειναι δεν περνάνε εύκολα μετα το μ@μησι που φαγατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου