Πάνος Χολής : Μην καταστρέφεται τα ελαιόδεντρα, μη λησμονάτε την αξία τους!!!

 
Συντοπίτες μου, λόγο της επαγγελματικής μου εμπειρίας, με ενημέρωσαν για το ξερίζωμα και καταστροφή μεγάλων έως και οριακά αιωνόβιων ελαιόδεντρων σε χωράφια ιδιοκτησίας του δήμου Ξηρομέρου, ώστε εκεί να γίνουν τα έργα του βιολογικού καθαρισμού των οικισμών Κανδήλας - Μύτικα - Βάρνακα.

Η επιλογή να κοπούν για ξύλα ή να πεταχτούν τα μεγάλα ελαιόδεντρα είναι λάθος επιλογή και καταδεικνύει την έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας και διαφύλαξης της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η ελιά είναι ιερό δέντρο, συμβολίζει την ελπίδα, την ειρήνη και την ευημερία.
Η ελιά είναι το ευλογημένο δένδρο της ελληνικής υπαίθρου και συνδέεται στενά με την Παράδοση και την Ιστορία μας.
Τα συγκεκριμένα ελαιόδεντρα, οι υπεύθυνοι, πρέπει μέσω της προσεκτικής εκρίζωσης να τα διασώσουν και να τα μεταφυτεύσουν σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους του δήμου μας.
Σύντομα τα ελαιόδεντρα αυτά θα κοσμούν και θα σηματοδοτούν πλέον τα κεντρικά σημεία κοινόχρηστων χώρων, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και μεταφέροντας παράλληλα ένα σημαντικό περιβαλλοντικό μήνυμα στις νέες γενιές.
Ένα αναγκαίο και βιώσιμο έργο δεν μπορεί να γίνεται η αιτία θανάτου ζωντανών οργανισμών και απαξίωση του ευλογημένου δέντρου που έθρεψε γενιές και γενιές με το λαδάκι τους.
- Μην καταστρέφεται τα ελαιόδεντρα, μη λησμονάτε την αξία τους!!!
Σημ.Ανάλογη διάσωση χιλιάδων δέντρων πραγματοποίησε η ΕΡΓΟΣΕ κατά τη διάρκεια του εργασιών του προαστιακού έως την Πάτρα.
πηγη facebookPanos Cholis
Σχόλια

 1. Πάνο τώρα πες ότι θες σιγά μην σε ακούσουν την δουλεία τους την κάνανε θα τους φάμε στην μουρη αλλα πέντε χρόνια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Dinos Sakoufakis
  Κρίμα τα δέντρα έτσι που τα έκαναν τα σιγκεκριμενο δέντρα ήθελα να τα αγοράσω για μεταφύτευση στο ακριβώς δίπλα χωράφι που έχω και να τους δώσω και ένα μέτρο δρόμο για να μεγαλώσει ο δρόμος αλλά δεν περίμεναν τις ρίξανε κάτω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΝ ΕΊΔΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κύριε Χολή στο πρόγραμμα της παράταξής σας αυτές τις ευαισθησίες είχατε Πήγανε περίπατο βλέπουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου