Γ. Τσίπρας: «Να βρούμε άλλο πρόσωπο, αν δεν υπάρχει συνεννόηση με Κασσελάκη»Ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας άνοιξε πλέον και επίσημα ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα βάζοντας σε ακόμα βαθύτερη κρίση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», αφενός εξέφρασε την πεποίθησή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις Ευρωεκλογές του καλοκαιριού με τον Στέφανο Κασσελάκη στο τιμόνι, αλλά λίγο αργότερα έθεσε θέμα αμφισβήτησης. «Αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις Ευρωεκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προστατευτεί

 Για το γεγονός ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αποφάσισαν χτες να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη να συμμετάσχει εκ του σύνεγγυς σε νέα συνεδρίαση, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τις διαδικασίες, αλλά και το μέλος του κόμματος σχολίασε: «Δεν ξέρω αν θα το ξημερώσουμε, ελπίζω με την παρουσία του προέδρου, δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που συμβαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές».

Η επαφή με την κοινωνία

Αναφορικά με την αδιαμαεσολάβητη επαφή με την κοινωνία, που υπήρξε «σημαία» του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Γιώργος Τσίπρας σχολίασε: «Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”».

Τι είπε για τον Κασσελάκη

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει στήριξη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ο Γιώργος Τσίπρας σχολίασε αρχικά: «Από τότε που οι πρώην σύντροφοι αποχώρησαν, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου ποτέ, υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση. Εγώ δεν βλέπω καμία τέτοια διάθεση. Ελπίζω ότι σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην ΠΓ. Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι» και πρόσθεσε:

«Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις Ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς “εγώ αποφασίζω”, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς, ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις Ευρωεκλογές».

Αναφορικά με το τι θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις Ευρωεκλογές. Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία. Το καλό αποτέλεσμα το μίνιμουμ είναι η δεύτερη θέση».

Ζήτημα αμφισβήτησης ακόμα και ενόψει Ευρωεκλογών

Για το αν θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στις Ευρωεκλογές με μία συλλογική ηγεσία, ο κ Τσίπρας ήταν κάθετα αρνητικός, αλλά όχι αρνητικός και με το ενδεχόμενο να αλλάξει πρόεδρος μέχρι τις κάλπες:

«Όχι, θα πρέπει να υπάρξει ένας πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις Ευρωεκλογές, αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές».

Σχόλια