Σε λίγο η ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια -Το όχι Σαμαρά, η αποχή Πολάκη, όλες οι τελευταίες πληροφορίες.

 


Η ώρα της κρίσης για το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πλησιάζει.


Η ονομαστική ψηφοφορία θα γίνει περίπου στις 22:30 και το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει με ευρεία πλειοψηφία, έστω και με απώλειες από τα κόμματα που το στηρίζουν. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας θα υπερψηφίζουν εν αντιθέσει με την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες.

Από τη ΝΔ αναμένεται να υπερψηφίσουν περίπου 110 βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ επίφοβοι είναι 5 - ανάμεσά τους και ο Παύλος Πολάκης που αναμένεται να απόσχει, ανεβάζοντας φωτογραφίες από το χειρουργείο, παρά την γραμμή Κασσελάκη - ενώ από το ΠΑΣΟΚ γίνεται προσπάθεια οι διαφωνούντες νε περιοριστούν σε 10-12.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα νωρίτερα το μεσημέρι στην ομιλία του τονίζοντας ότι με το νομοσχέδιο και την ψήφισή του, «αποδίδεται δικαιοσύνη στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου».


Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε πυρά κατά του νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι είναι επικίνδυνο, δεν είναι υποχρεωτικό και δεν έπρεπε να το φέρει η παράταξη της ΝΔ και ότι θα το καταψηφίσει. Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είπε απλώς της απόψεις του, τίποτε άλλο, ενώ το μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε με «ουδέν σχόλιο».


Όσο διεξάγεται η συζήτηση, στα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και ο Γ. Καπουτζίδης, ο Φ. Σεργουλόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.


Αλλά και εκτός Βουλής είναιπαρατεταγμένοι υπέρμαχοι αλλά και επικριτές του, εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά και θρησκευόμενοι που κρατούσαν σταυρούς και εικόνες.

https://www.iefimerida.gr/

Σχόλια