Χριστίνα Σταρακά: O «Αγάς» Μητσοτάκης έχει οδηγήσει στον πάτο τον αγροτικό κόσμο και τώρα εξαγοράζει τις ψυχές και τις ψήφους τους με ψίχουλα στην αυλή του Μαξίμου (ΒΙΝΤΕΟ)
Ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστίνα Σταρακά, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥπΑΑΤ για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης.

Υπό τη σκιά της σημερινής συνάντησης των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως η κυβέρνηση σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την επιβίωση του αγροτoτοκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, με τις πανευρωπαϊκές αγροτικές κινητοποιήσεις να μαίνονται, φέρνει ένα νομοσχέδιο καθαρά διεκπαιρεωτικού χαρακτήρα, που δεν δίνει καμία ουσιαστική λύση στα προβλήματα του. «Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έχει οδηγήσει στον πάτο την πάλαι ποτέ περήφανη αγροτιά, μετατρέποντας τη σήμερα σε επαίτες έξω από την πόρτα του Μαξίμου και του «Αγά» Μητσοτάκη. Δεν φτάνει που τους χρωστάτε κοντά ένα δις από τις ενισχύσεις του προηγούμενου έτους, έχετε το θράσος και μιλάτε για ανοιχτούς δρόμους, μαξιμαλιστικά αιτήματα και κομματικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις. Σταματήστε τον εμπαιγμό προς τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο, γιατί το μόνο που καταφέρνετε είναι να φουλάρετε με πετρέλαιο και οργή τα τρακτέρ τους!».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, η Χριστίνα Σταρακά δήλωσε πως το κόμμα της θα το καταψηφίσει καθώς δεν επιλύει τρέχοντα προβλήματα των αγροτών, δεν έχει αναπτυξιακό πρόσημο και κυρίως δεν απαντά με όρους μέλλοντος στα μακροπρόθεσμα ζητήματα του πρωτογενή τομέα.

Την ίδια στιγμή, υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αγροτικής πολιτικής και άμεσα υλοποιήσιμων διαρθρωτικών αλλαγών και έχει την πολιτική βούληση να τα εγγυηθεί, απέναντι σε μια αλαζονική, αυταρχική και αντιλαϊκή κυβέρνηση. «Σήμερα εδώ έπρεπε να ψηφίζεται τουλάχιστον ο μηδενισμός του ΕΦΚ, το ειδικό αγροτικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος με σταθερή τιμή κιλοβατώρας καθώς και το ειδικό χαμηλό Φ.Π.Α. σε αγροεφόδια, ώστε να μην επαιτεί ο αγροτικός μας κόσμος το αυτονόητο. Έχει περηφάνια και αξιοπρέπεια ο έλληνας αγρότης και το ΠΑΣΟΚ έτσι τον αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ εδώ.

Σχόλια