Μεσολόγγι: Ρομά που κλέβει από τα 14 υπόσχεται πως δεν θα το ξανακάνει…

 dikastiria (1)

Σε 9 μήνες και 10 ημέρες δικάστηκε σήμερα στο αυτόφωρο ένας 19χρονος Ρομά ο οποίος αποπειράθηκε να διαρρήξει το σπίτι γνωστού επαγγελματία του Μεσολογγίου προχθές το βράδυ.

Ο ιδιοκτήτης όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο άκουσε θόρυβο και βγήκε να δει τι συμβαίνει και έτσι βρέθηκε μπροστά σε τρείς Ρομά εκ των οποίων ο ένας του υπόδειξε τον δεύτερο ως επίδοξο δράστη.


Ο άνδρας ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία που έφτασε στο σπίτι και συνέλαβε τον 19χρονο.

Ο ίδιος στο Δικαστήριο ζήτησε συγνώμη από τον ιδιοκτήτη υποσχόμενος ότι δεν θα το ξανακάνει. Μόνο που οι Δικαστές δεν τον πίστεψαν καθώς η δράση του ξεκινάει από την ηλικία των 14 ετών.

Αυτή την φορά έπεσε στα μαλακά και η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα επειδή ως ενήλικας δεν συνελήφθη άλλη φορά για το ίδιο αδίκημα.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έκανε τις ίδιες πράξεις ή τουλάχιστον ότι δεν προσπάθησε, αφού ως ανήλικος είχε εντοπιστεί πολλές φορές να προβαίνει σε παράνομες πράξεις.

Εκείνο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ότι αυτή την φορά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του αφού ο ιδιοκτήτης μπόρεσε να αντιδράσει. Αν στην θέση του ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί…

https://www.aixmi-news.gr/ 

Σχόλια