Δημοσκόπηση: 15,5% διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, συγκάλυψη για τα Τέμπη βλέπουν σχεδόν 8 στους 10

Διαφορά 15,5 μονάδων έχει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, που παρά τις απώλειες διατηρείται στη δεύτερη θέση, στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha. Με αναγωγή επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα καταγράφηκε στο 27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου, το ΠΑΣΟΚ με απώλεια 0,7 της μονάδας μέσα σε ένα μήνα είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με κέρδη 0,3 της μονάδας στο 10,5%.

Σχετικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα παραμένει η ίδια με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις: Οι ψηφοφόροι του περασμένου Ιουνίου είναι πολύ λιγότερο ικανοποιημένοι από τον Στλεφανο Κασσελάκη σε σχέση με εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές.


Δείτε την παρουσίαση της έρευνας:

Με μικρές απώλειες εμφανίζεται το ΚΚΕ στο 8,9%, με την Ελληνική Λύση στο 6,4%, τη Νίκη στο 3,6%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, τη Νέα Αριστερά στο 2,8% και τους Σπαρτιάτες στο 2,5%. Το ποσοστό της διαευκρίνιστης ψήφου είναι… το δεύτερο κόμμα, με 17,8% συνολικά.

 Η κυβέρνηση έχει χάσει 4 μονάδες από τις αρχές της χρονιάς ως προς την ικανοποίηση των πολιτών από τη λειτουργία της, ενώ ένας στους τρεις πολίτες δηλώνει ότι η νομοθέτηση του γάμου των ομοφύλων θα επηρεάσει «πολύ» την ψήφο του στις ευρωεκλογές, χωρίς ωστόσο να διασαφηνίζεται σε ποια κατεύθυνση.

Προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη βλέπουν οι πολίτες

Το 77% βλέπει ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα καταγράφηκε πολύ χαμηλά, στο 27%. Επίσης, σε ποσοστό 77% οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί ένα φονικό δυστύχημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

protothema.gr

Σχόλια