Έκαψαν καρικατούρα του Στέφανου Κασσελάκη σε καρναβάλι στην Κέρκυρα

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το ομοφοβικό παραλήρημα σε καρναβάλι της Κέρκυρας. Καρναβαλιστές στην Κέρκυρα έκαψαν φιγούρα του Στέφανου Κασσελάκη.

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες ντροπής που καταγράφηκαν στο καρναβάλι στα Μωραΐτικα, στην Κέρκυρα, όπου έκαψαν μια καρικατούρα του Στέφανου Κασσελάκη. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το Corfupress, ο καρνάβαλος που έκαψαν στη συγκεκριμένη περιοχή της Κέρκυρας, είχε μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη με έντονα βαμμένα χείλια, με γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά τα πόδια, ενώ μία σκούπα στήριζε την καρικατούρα.

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης σε δηλώσεις του καταδικάζει την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου τονίζοντας ότι ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές. «Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτιρα».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας».Την καταδίκη του για το γεγονός εξέφρασε και ο συνδιοργανωτής του Καρναβαλιού, τοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: «Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου. Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες».

karanavali

 Φωτο: corfupress

lifo.gr

Σχόλια