Κασσελάκης: «Εγώ θέλω όλη η Ελλάδα να τρώει αστακούς» -Φόρεσε κάλτσες με αστακούς

 

Λίγο πριν παρουσιαστεί στον στρατό για να εκπληρώσει τη δεκαπενθήμερη θητεία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ANT1.

Ο ίδιος μίλησε για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, για το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε, ενώ λίγο πριν αποχωρήσει έδειξε ότι φορούσε κάλτσες με αστακούς.

«Θέλω όλη η Ελλάδα να τρώει αστακούς»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», θέλησε, με την παρότρυνση και του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη, να δείξει τις κάλτσες που φορούσε, οι οποίες είχαν αστακούς. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «εντάξει, αυτό το επιδιώκω τώρα».
Στη συνέχεια, και αφού η κάμερα είχε κάνει κοντινό στις κάλτσες με τους αστακούς, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε αποχωρώντας από το πλατό «εγώ θέλω όλη η Ελλάδα να μπορεί να διαπρέψει και να τρώει αστακούς».

Ο διάλογος μεταξύ Κασσελάκη, Παπαδάκη, Αναστασοπούλου:

Παπαδάκης: Μου επιτρέπεις σε παρακαλώ, μήπως μπορείς να σηκωθείς;
Κασσελάκης: Συγγνώμη, δεν κατάλαβα τώρα, τι είναι αυτό; Εντάξει, αυτό το επιδιώκω τώρα.
Παπαδάκης: Παρακαλώ, μπορούμε να κάνουμε ένα κοντινό στις κάλτσες του Στέφανου Κασσελάκη; Μπορώ, παρακαλώ, να έχω τις κάλτσες σου;
Παπαδάκης: Ναι, δες. Τι να σου πω; Δεν κρύβω τίποτα.
Αναστασοπούλου: Συγγνώμη, έχει αστακούς η κάλτσα;
Παπαδάκης: Οι κάλτσες έχουν αστακούς.
Κασσελάκης: Σ’ αρέσουν;
Παπαδάκης: Έχω την εντύπωση ότι έκανες λάθος εκπομπή. Ήταν για την εκπομπή του Λιάγκα αυτό. Όχι για μένα.
Κασσελάκης: Πότε είναι η εκπομπή του;
Παπαδάκης: Επάνω είναι, θα πας τώρα;
Κασσελάκης: Πότε είναι; Πότε αρχίζει;
Παπαδάκης: Τώρα, τώρα.
Κασσελάκης: Να πάω μετά;
Παπαδάκης: Προλαβαίνεις.
Αναστασοπούλου: Σε ένα τέταρτο.
Παπαδάκης: Γιώργο, έλα να τον πάρεις.
Κασσελάκης: Εγώ θέλω όλη η Ελλάδα να μπορεί να διαπρέψει και να τρώει αστακούς όποτε θέλει. Όλη η Ελλάδα.

Για τη θητεία του στον στρατό

Με αφορμή τη θητεία του, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε ότι ο στρατός πρέπει να γίνει επαγγελματικός, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια απαράδεκτο το ότι οι φαντάροι αμείβονται με λιγότερο από 8 ευρώ τον μήνα. Να σημειωθεί πως στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης εισέβαλε στο πλατό του Γιώργου Λιάγκα.

«Πρέπει να αλλάξει η υποχρεωτική θητεία στον στρατό και πρέπει να γίνει επαγγελματικός», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δούμε πώς αγόρια και κορίτσια θα μπορούν να προσφέρουν κοινωνική θητεία. Επίσης, θεωρώ απαράδεκτο οι φαντάροι μας να αμείβονται με λιγότερο από 8 ευρώ τον μήνα και να φτωχοποιούνται οι οικογένειές τους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ιδεολογικά συμπαγής», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης και διευκρίνισε: «Δεν υπάρχει πλέον κανένας μέσα στο κόμμα που να λέει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».

Κασσελάκης: Αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τους υποψηφίους τους για την Ευρωβουλή. «Για τους υποψηφίους στις ευρωεκλογές δεν θα αποφασίσω εγώ. Θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Η δική μου άποψη είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την άποψη των μελών».

Ερωτηθείς για το ζήτημα των εταιρειών του, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχω σε καμιά εταιρεία». Υπογράμμισε, δε, ότι θα πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, καθώς «δεν είναι δυνατόν να δίνουμε το δικαίωμα της ψήφου στους απόδημους, αλλά ταυτόχρονα τους απαγορεύουμε να πάρουν ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας αν είναι επιχειρηματίες».

«Τον προηγούμενο χρόνο έκανα την πλειοψηφία της μεταβίβασης για πολλούς λόγους που δεν είχαν σχέση με την πολιτική» περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπλήρωσε πως «αυτός ο νόμος κατά πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικός» για το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2016.

«Και όπως είπα πριν δύο μέρες, είναι λάθος ναι, πρέπει να αλλάξει αυτός ο νόμος» συνέχισε, εξηγώντας ακόμη πως «η Osios δάνεισε τα μίντια και πήρε πίσω το ποσό με αλλαγή συναλλάγματος και έχασε και χρήματα πάνω σε αυτό. Η Osios τα πήρε πίσω, είμαι ξεκάθαρος».

«Θα καταθέσω ολιστική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα», ανέφερε και διερωτήθηκε τι συμβαίνει με το δάνειο της ΝΔ που αγγίζει το μισό δισ. και κάθε χρόνο το ποσό αυξάνεται.

Ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε ότι τον «έφεραν» στην πολιτική, αλλά, όπως είπε, όταν είδε το «κενό», μετά τις εκλογές «μπήκε στην αρένα», ενώ σε ό,τι αφορά το αριστερό του παρελθόν, ανέφερε πως η οικογένειά του δεν είχε ποτέ σχέση με τη «Δεξιά» και ότι οι παππούδες του ήταν ΚΚΕ από τη μια πλευρά και ΠΑΣΟΚ από την άλλη. Σημείωσε, δε, ότι σήμερα σημασία έχει ότι το προοδευτικό Κέντρο είναι αυτό που βρίσκει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας σε ερώτηση για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι μετά το 2016 τον «εξέφραζε», ενώ πριν ήταν «απογοητευμένος» όπως και με τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα «πολύ καλό πρωθυπουργό» που όμως «έκανε λάθη», για τα οποία, όπως είπε, έχει κάνει ο ίδιος την «αυτοκριτική» του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εξέφραζε μέχρι το πρώτο μισό του 2015, αλλά μετά», λέει ο Κασσελάκης

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ρωτήθηκε εάν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε λάθη. Ο κ. Κασσελάκης απάντησε καταφατικά, αλλά αρνήθηκε να τα κατονομάσει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εξέφραζε μέχρι το πρώτο μισό του 2015, αλλά σίγουρα με εξέφραζε μετά», είπε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε από τα μνημόνια και φεύγοντας άφησε στα ταμεία του κράτους 37 δισ. ευρώ».

«Αυτός ο κύκλος του 2015-2019 έχει κλείσει», ωστόσο, τόνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας παράλληλα πως «ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου». «Προφανώς με τον Παύλο διαφώνησα με το θέμα ισότητας στον γάμο, αλλά ο ίδιος προσωπικά δεν έχει πρόβλημα, έκανε μια πολιτική εκτίμηση» συμπλήρωσε, ενώ «ο Νίκος Παππάς είναι πολύ χαρούμενος που αγκαλιάζουμε το προοδευτικό Κέντρο», συμπλήρωσε.

Στις αιτιάσεις περί αμφισβήτησής του από τον Αλέξη Τσίπρα, «εάν έβαλε τέτοιο θέμα, είναι στην κρίση του καθενός και, αν μη τι άλλο, η απάντηση δόθηκε» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να προσθέσει πως «δεν με φύτευσε ο Αλέξης, μόνος μου κατέβηκα». Την ίδια ώρα, οι συνυποψήφιοι του δεν είχαν «πολιτική πρόταση, αλλά μόνο γενικολογίες», υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης και απάντησε πως «εγώ τον πήρα τηλέφωνο» αναφορικά με τη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Οι σχέσεις μου με τον Αλέξη είναι εξαιρετικές. Πάντα συμπορευόμασταν για αυτό» δήλωσε με φόντο ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ ανάλογο κλίμα επικρατεί και στη σχέση του με την Όλγα Γεροβασίλη. «Με την Όλγα Γεροβασίλη έχουμε εξαιρετική σχέση. Η Όλγα Γεροβασίλη στην κοινωνία έχει φοβερό αντίκτυπο. Αυτούς τους ανθρώπους θέλω εγώ» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ταυτόχρονα πως «είναι ευπρόσδεκτοι να με αμφισβητήσουν όποτε θέλω. Θα ξανακερδίσω. Δεν με απασχολεί».

«Πάω για την ανατροπή» ανέφερε για τον εκλογικό του στόχο στις ευρωεκλογές, «δεν πάω για να χάσω, δεν πάω να βγω δεύτερος» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη στιγμή που «θέλω να ξεπεράσω το 17%, εννοείται. Δεν είμαι ικανοποιημένος με δεύτερη θέση το 17%», κατέληξε.

iefimerida.gr

 

Σχόλια