Πέθανε ένας από τους μακροβιότερους ασθενείς με κορωνοϊό – Νοσούσε για 613 ημέρες

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ένας από τους μακροβιότερους ασθενείς με κορονοϊό, καθώς ο άτυχος άντρας νοσούσε επί 613 ημέρες, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο 72χρονος από την Ολλανδία, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά για λόγους πρωτοκόλλου, διαγνώστηκε σύμφωνα με το Time, που επικαλείται έρευνα του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, με τη μετάλλαξη “Όμικρον” τον Φεβρουάριο του 2022. Οι ερευνητές, σύμφωνα με τη New York Post, ανέφεραν πως η περίπτωση του 72χρονου είναι σπάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς είχε εξασθενήσει καθώς έπασχε ήδη από μια ασθένεια του αίματος πριν προσβληθεί με κορονοϊό. Έτσι δεν κατάφερε να παράγει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια ή αντισώματα για να καταπολεμήσει τον ιό.

Οι γιατροί διαπίστωσαν, επίσης, ότι ο οργανισμός του είχε γίνει ανθεκτικός στο Sotrovimab, μονοκλωνικό αντίσωμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, λαμβάνοντας περισσότερα από 24 δείγματα από τη μύτη και το λαιμό, την ώρα που έψαχναν να του βρουν θεραπεία.

 Ανακάλυψαν επίσης ότι η ανάπτυξη ενός αντισώματος κατά του σπειροβιβίου τον πρώτο μήνα ήταν ελάχιστη και σύντομα συνειδητοποίησαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς ήταν ανίκανο να απαλλαγεί από τον κορονοϊό.

Ο ασθενής πέθανε στο νοσοκομείο το φθινόπωρο του 2023 λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού του συστήματος.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια