«Σπαρτιάτες»: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αιτωλοακαρνάνας Διονύσης Βαλτογιάννης

 

Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Διονύσης Βαλτογιάννης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και θα δηλώσει την πρόθεση του να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην επιστολή του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής καταφέρεται κατά του Βασίλη Στίγκα, λέγοντας ότι είναι αδύνατον να παραμείνει στην ΚΟ υπό την ηγεσία του κ. Στίγκα ο οποίος μετά τις ανερειστες και ανυπόστατες καταγγελίες κατέστη επί της ουσίας η αφορμή της ποινικής του δίωξης.


epistoli1

Πρόκειται για την τρίτη ανεξαρτητοποίηση μετά την ποινική δίωξη από τον Άρειο Πάγο σε βάρος των 11 βουλευτών του κόμματος – εκτός του προέδρου Βασίλη Στίγκα – για εξαπάτηση των εκλογέων. Έως τώρα έχουν παραιτηθεί συνολικά πέντε βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα, και πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές στη Βουλή αριθμούν τους 8.

Υπενθυμίζεται ότι βάση του Κανονισμού της Βουλής, χρειάζεται να παραμείνουν 5 βουλευτές εντός της ομάδας. Αν παραιτηθούν περισσότεροι από 5 βουλευτές τότε η κοινοβουλευτική ομάδα διαλύεται.

protothema.gr

Σχόλια