Ο Μ. Ζαμπάρας κάνει λόγο για «ερημοποίηση» του Μεσολογγίου και ζητά να παραμείνουν τα Πρωτοδικεία ως έχουν

 protodikeio mesologgi (1)

Για «τελειωτικό χτύπημα στο Μεσολόγγι», κάνει λόγο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μίλτος Ζαμπάρας, με αφορμή τις νέες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση αποφάσισε την ίδρυση κεντρικού Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Αγρίνιο, στο πλαίσιο του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζαμπάρα:


«Απ΄ ότι φαίνεται η κυβέρνηση έχει τελικά αποφασίσει την ερημοποίηση της πόλης του Μεσολογγίου αφού παρά τις σφοδρές αντιδράσεις όλων των θεσμικών φορέων και των πολιτών, θα καταργήσει τελικά το Πρωτοδικείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια τριβή μεταξύ των πόλεων του Αγρινίου και του Μεσολογγίου για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους βλέψεις, ενώ θα μπορούσαν και πρέπει να διατηρηθούν και τα δύο Πρωτοδικεία!

Η τακτική αυτή της κυβέρνησης να μην συνδιαλέγεται, να μην αφουγκράζεται και να μην μπαίνει σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, οδηγεί σε απαξίωση και υποβάθμιση της ελληνικής περιφέρειας.

Σε συνέχεια της κατάργησης των ΤΕΙ Μεσολογγίου, της διάλυσης του συστήματος υγείας και του νοσοκομείου Μεσολογγίου, στην υποβάθμιση μια σειράς δημόσιων δομών, έρχεται και το τελειωτικό χτύπημα με την χωρίς κανέναν σχεδιασμό κατάργηση ενός ζωτικής σημασίας Πρωτοδικείου.
Τελικά, το «ΘΑΥΜΑ» της ανάπτυξης της κυβέρνησης δεν φτάνει μέχρι τα μέρη μας.

Ένα είναι το δεδομένο: Μας θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μας απαξιώνουν. Εμείς θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και θα λέμε “σφάξε με αγά μου ν’αγιάσω”;
Πρέπει άμεσα να παρθεί πίσω η όποια απόφαση για κλείσιμο του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και να διατηρηθούν ως έχουν και τα δύο Πρωτοδικεία σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι και οι φορείς θα βρεθούν απέναντι στις επιλογές της Κυβέρνησης».

Σχόλια