Τι κάνουν τουρίστες με χλαμύδες και περικεφαλαίες στην Ακρόπολη; Διατάχθηκε ΕΔΕ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσία τουριστών με χλαμύδες, περικεφαλαίες και ασπίδες οι οποίοι πόζαραν με φόντο τον Παρθενώνα.

Σύμφωνα με τον νόμο, στους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών, ακόμη και μικρών παιδιών, η ενδυμασία των οποίων παραπέμπει σε μεταμφίεση.


Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), ώστε να ερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες.

«Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού», ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών, Έλενα Κουντούρη, σχετικά με την παρουσία ατόμων με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη το Σάββατο 27 Απριλίου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών ανέφερε τα εξής:

«1. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ, μετά τις 10 Μαΐου τ.έ

2. Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο.

 3. Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας, αν και προσφάτως έχει ουσιαστικά ενισχυθεί, με ΙΔΟΧ προσωπικό.

4. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση το modus operandi τους είναι ότι «δεν παίρνουν χαμπάρι». «Μπορείτε να είστε υπερήφανοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας, από τον Παρθενώνα μέχρι τα νοσοκομεία, από τους θεσμούς μέχρι την καθημερινότητα;», ρωτά σε ανάρτησή του.

Αντίδραση υπήρξε και από τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο, που ανέφερε ότι η Ακρόπολη «δεν είναι Λας Βέγκας».

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Σχόλια