Ξεκίνησε ξανά στην Κορπή η παραγωγή εμφιαλωμένου νερού

 

Πριν λίγες μέρες ανησυχητικό δημοσίευμα στο https://www.capital.gr/ αναφέρει πως στην Κορπή υπήρξε κάποιο πρόβλημα και είχε σταματήσει η παραγωγή νερού από τις γεωτρήσεις.

Σήμερα μάθαμε τα ευχάριστα νέα πως ξεκίνησε ξανά η παραγωγή νερού

Δείτε το Δημοσίευμα από το  https://www.capital.gr/

Του Γιώργου Λαμπίρη

Εκτός αγοράς παραμένει για περίπου ενάμιση μήνα το φυσικό μεταλλικό νερό, Κορπή, που παράγει η Nestle Hellas. Πηγές της εταιρείας με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr επισημαίνουν ότι έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα εργασίες συντήρησης στο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παραγωγή του εμφιαλωμένου νερού. Ωστόσο, πληροφορίες από το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι είχε διακοπεί η υδροληψία προκειμένου να γίνουν έλεγχοι και χημικές αναλύσεις που σχετίζονταν με την ποιότητα του παραγόμενου νερού.

Ταυτόχρονα, σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμο της περιοχής επιβεβαιώνεται ότι το εργοστάσιο είχε διακόψει την παραγωγή φυσικού μεταλλικού νερού. Αυτή τη στιγμή το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή, παραμένει εκτός ραφιών των σούπερ μάρκετ καθώς και εκτός αγοράς HoReCa, σε αντίθεση με το ανθρακούχο Κορπή, το οποίο διατίθεται κανονικά.

Προγραμματισμός για σταδιακή επιστροφή του Κορπή

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από πλευράς της εταιρείας, η διάθεση του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή θα επανέλθει σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο -όπως σημειώνουν- απαιτείται χρόνος για να μπορέσει το προϊόν να τοποθετηθεί πλήρως στην αγορά. Συμπληρώνουν πάντως ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι τιμολογήσεις με τα σημεία πώλησης για το συγκεκριμένο προϊόν.

Οι απώλειες στις πωλήσεις

Το ζήτημα πάντως είναι για την εταιρεία να μπορέσει να επανακτήσει τα χαμένα της μερίδια, δεδομένου ότι η αγορά του εμφιαλωμένου νερού είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στη χώρα μας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Κορπή είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παίκτης από πλευράς πωλήσεων σε όγκο μετά τον Βίκο, το Ζαγόρι και το Θεόνη. Ο όγκος πωλήσεών του σε λίτρα στο σύνολο των ελληνικών σούπερ μάρκετ συμπεριλαμβανομένης της Lidl, ήταν 34.750.617 το 2022, 32.564.941 το 2023, ενώ μετά το περιστατικό και συγκεκριμένα έως και τις 25 Φεβρουαρίου του 2024, είχε χάσει το 95,4% του όγκου πωλήσεων, δεδομένου ότι το Κορπή δεν είναι διαθέσιμο στα ράφια.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο εμφιάλωσης του Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, έχει την δυνατότητα να παράγει ημερησίως έναν σημαντικό αριθμό φιαλών που ανέρχεται μεταξύ 400.000-500.000 μπουκαλιών όλων των μεγεθών σε εικοσιτετράωρη λειτουργία. Το εργοστάσιο διαθέτει τρεις γραμμές εμφιάλωσης και συσκευασίας μεταξύ αυτών η μονάδα συσκευασίας του 1,5 λίτρου, του 1 λίτρου και του 0,90 λίτρου με τις δύο τελευταίες συσκευασίες να κατευθύνονται στο HoReCa. Στη δεύτερη γραμμή εμφιαλώνονται τα νερά χωρητικότητας μπουκαλιού 0,5 lt, 0,75 lt, οι παιδικές συσκευασίες αλλά και η νέα συσκευασία 0,5 lt από 50% ανακυκλωμένο υλικό. Στην τρίτη γραμμή εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό σε γυάλινες φιάλες σε συσκευασία 1lt και 0,33 lt καθώς και το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό.

Η Nestle πριν σταματήσει η εμφιάλωσή του Κορπή, διέθετε περίπου το 90% των ποσοτήτων στην Ελλάδα, και το υπόλοιπο 10% στο εξωτερικό σε χώρες που υφίσταται ελληνική παρουσία όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρθηκε από στελέχη της εταιρείας.


Σχόλια