Έγκλημα στην Ηλιούπολη: Ο γιος σκότωσε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε


Όλα τα στοιχεία της ανατροπής παρουσιάζει το άγριο έγκλημα που αποκαλύφθηκε αργά χθες το βράδυ, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου επί της Θερμοπυλών, στην Ηλιούπολη.

Γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία, καθώς, από το διαμέρισμα ερχόταν έντονη δυσοσμία. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί με κλειδαρά και μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα, εντοπίζοντας νεκρούς μία γυναίκα περίπου 60 ετών και τον 36χρονο γιο της, με τραύματα στο κεφάλι από καραμπίνα. Μάλιστα, η καραμπίνα βρέθηκε σε διαφορετικό δωμάτιο από εκείνους.

 Η αρχική εκτίμηση, ότι ενδεχομένως υπήρχε τρίτο πρόσωπο ως δράστης, έγινε ακριβώς λόγω της διαφορετικής θέσης της καραμπίνας. Ωστόσο, η ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την αυτοψία οδήγησαν σε άλλα συμπεράσματα.

Η μητέρα βρέθηκε νεκρή με τραύμα στο κεφάλι καθισμένη στον καναπέ. Η βολή που δέχτηκε ήταν σχεδόν εξ επαφής, ενώ ήταν νεκρή τουλάχιστον εδώ και μία εβδομάδα.

Σημειώνεται πως η πολυκατοικία είναι οικογενειακή. Στον 1ο όροφο έμενε η 60χρονη, στο ισόγειο η γιαγιά που αντιμετωπίζει προβλήματα άνοιας και στο υπόγειο ο γιος.

Συχνοί οι τσακωμοί μητέρας και γιου

Στο σπίτι βρέθηκαν σπασμένα αντικείμενα και ανοιγμένα συρτάρια, αλλά δεν έλειπαν χρήματα, ούτε κινητά, ούτε πολύτιμα αντικείμενα. Οι πόρτες και τα παράθυρα δεν είχαν ίχνη παραβίασης, ενώ η πίσω μπαλκονόπορτα ήταν κλειστή αλλά ξεκλείδωτη.

Ο γιος βρέθηκε σε ακαμψία, που σημαίνει ότι ήταν νεκρός μόλις λίγες ώρες πριν βρεθεί, άρα έμεινε με τη μητέρα του νεκρή επί μία εβδομάδα, όσο διάστημα είχαν να τους δουν και στη γειτονιά. Έφερε τραύμα στη γνάθο και το μάγουλο που δεν επέφερε ακαριαίο θάνατο αλλά κατέληξε από την αιμορραγία.

Εικάζεται ότι έβαλε την καραμπίνα στο στόμα και πυροδότησε. Από το ένα δωμάτιο που βρέθηκε η καραμπίνα -την οποία είχε κληρονομήσει ο γιος από τον πατέρα του που είχε πεθάνει- μέχρι το κρεβάτι που βρέθηκε ανάσκελα, υπήρχαν ίχνη αίματος από το ένα σημείο στο άλλο.

Ο γιος φέρεται να μην έβγαινε από το σπίτι συχνά και να υπήρχαν συχνοί τσακωμοί με τη μητέρα του.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που θα αναμένει και τα πορίσματα του ιατροδικαστή και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, για τον εντοπισμό ή όχι πυρίτιδας στα χέρια του γιου, βαλλιστική και λοιπών άλλων ευρημάτων, ώστε να καταλήξει και σε ασφαλή και ολοκληρωμένα συμπεράσματα η έρευνα.

Θοδωρής Παναγιωτίδης- news247.gr

Σχόλια