Απόστολος Ν Πανταζής: Έφυγε ο μισός χρόνος του 2024 ,χωρίς ο δήμος να έχει προϋπολογισμό


 Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες


Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη!


Σε δεκαπέντε ημέρες εισερχόμαστε στον πρώτο θερινό μας μήνα τον Ιούνιο.
Δυστυχώς ο Δήμος Ξηρομέρου παραμένει ο μοναδικός δήμος σε όλη την Ελλάδα που δεν έχει ακόμη προϋπολογισμό και λειτουργεί μόνο με αλόγιστες απευθείας αναθέσεις και αυτές με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ημετέρους.

Κύριοι της δημοτικής αρχής καλές οι διθυραμβικές σας φανφάρες ,αλλά οι δικαιολογίες στέρεψαν .

Είναι η δεύτερη θητεία σας ως κεφαλή του τόπου και εκεί που δίνατε πλασματικές υποσχέσεις προεκλογικά και λέγατε ότι θα διεκπεραιώσετε όλες τις ανάγκες του δήμου στην εντέλεια,φέρνοντας παράλληλα την ανάπτυξη ,περιορίζεστε μόνο στα δικά σας γλέντια και στα φαγοπότια και αφήνετε τον τόπο και τους δημότες του ,να βιώνουν την ανέχεια και την κατάθλιψη απόρροια των πράξεων σας .

Επιβάλλατε νέα χαράτσια 67% στα τέλη ύδρευσης και 50% στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας. Εξελιχθήκατε ,δυστυχώς για τον τόπο μας ,από μετρ των απευθείας αναθέσεων ,σε μετρ των μηδενικών εκπτώσεων όπως βιολογικός
καθαρισμός Αλυζίας με ποσοστό έκπτωσης 1% και ύδρευσης Αστακού 1,7% ,όταν για το ίδιο έργο οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έπαιρναν εκπτώσεις άνω του 50% και για τον Αστακό 67%.


Καλές οι προσωπικές σχέσεις με τους εργολάβους, αλλά να προσέχετε τη ζάχαρη, γιατί τώρα που αυξάνεται η θερμοκρασία του καιρού και σφίγγουν οι ζέστες,θα κατακλυστείτε από μύγες και οι μύγες γνωρίζετε πολύ καλά που πηγαίνουν.
 

Σας έλεγα προεκλογικά ότι τα ταμεία του δήμου είναι άδεια και ότι το ταμειακό υπόλοιπο που παρουσιάζετε, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και μάλιστα σας υπογράμμισα ότι ,εάν όντως έχετε αυτά τα χρήματα ,γιατί δεν κάνετε μια οδοποιία ή γιατί δε μειώνετε τα τέλη; 

Και εσείς αντί αυτού ,περιοριστήκατε στη συνηθισμένη τακτική σας,αυτή του
λαϊκισμού και της λασπολογίας.

Συνοδευόμενα φυσικά ,από τα γνωστά σας ψέματα ότι δήθεν νοικοκυρέψατε το δήμο και μάλιστα ότι έχετε και χρηματικό πλεόνασμα ,αλλά δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια εκ του αποτελέσματος .

Έφυγε ο μισός χρόνος του 2024 ,χωρίς ο δήμος να έχει προϋπολογισμό, που σύμφωνα με το νόμο ,ο προϋπολογισμός του 2024 έπρεπε να είχε ψηφιστεί έως 31/12/2023, ενώ σε δυο μήνες τον Ιούλιο του 2024 ,ξεκινά η διαδικασία σύνταξης του επόμενου προϋπολογισμού για το έτος 2025 ,αλλά εσείς που να προλάβετε να τον φέρετε εις πέρας , δεν έχετε χρόνο να αφαιρέσετε τα κλαδιά ελιάς που τοποθετήσατε μόνοι σας στο κεφάλι σας ως δημοτική αρχή ,αδιαφορώντας να διεκπεραιώσετε τις απαραίτητες ανάγκες του δήμου ,με μοναδικό σας μέλημα και μόνο, η απόλαυση της εξουσίας .

Αποδεικνύοντας περίτρανα την ανικανότητα σας και παρόλο την πληθώρα αμειβόμενων υπαλλήλων και αμειβόμενων ειδικών συνεργατών και την πρόσληψη του αμειβόμενου Γενικού Γραμματέα ,αναγκάστηκατε να παρακαλείτε τον εξαίρετο άνθρωπο, πατριώτη και πρώην προϊστάμενο του δήμου, τον κύριο Δημητρίου ,να συντάξει τον προϋπολογισμό που σαφώς αφιλοκερδώς και με αγάπη για τον τόπο ,ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα σας ,αλλά δυστυχώς για εσάς , με τα στοιχεία που παρουσιάσατε, τι προϋπολογισμό να σας φτιάξει ο άνθρωπος και πόσο η γνώση και η εμπειρία του θα μπορούσε ,να καλύψει την ανικανότητα σας και τα ψέματα;!

Άνθρωπος είναι όχι μάγος .

Η γνωστή σας δικαιολογία ότι δήθεν για όλα ευθύνονται οι προηγούμενοι έχει τελειώσει ,καθώς σε αυτή τη θητεία που διανύουμε ,εσείς ήσασταν οι προηγούμενοι .

Πλέον προέρχεστε και είστε οι ίδιοι το παρελθόν που κατηγορείτε ,αφού βρίσκεστε ήδη στη δεύτερη θητεία διακυβέρνησης του δήμου, που δυστυχώς το τρένο “Δήμος Ξηρομέρου” έχει εκτροχιαστεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι συνεχώς συχνάζετε στην είσοδο του παρατηρητηρίου.

Απόστολος Ν Πανταζής
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ξηρομέρου

Σχόλια

  1. Εκτός από το 67% των φόρων που επέβαλαν Αποστόλη μου φαίνεται πως πρέπει να πάρουν και ποσοστό αναπηρίας67% και να βγουν σε αναπηρική σύνταξη.
    Πάντα επώνυμα
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου