Μεγάλη Παρασκευή: Γιατί είναι πάντα συννεφιασμένη -Η επιστημονική εξήγηση του Θοδωρή Κολυδά

 kalokairi naos kairos

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα με συννεφιασμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Υπάρχει άραγε επιστημονική εξήγηση για τον καιρό της Μεγάλης Παρασκευής; Ναι, αναφέρει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζοντας πως είναι αυτό που η λαϊκή δοξασία ονομάζει «μαύρος ουρανός» .


Ο καιρός της Μεγάλης Παρασκευής

Όπως εξηγεί σε ανάρτησή του στο X ο Θοδωρής Κολυδάς, μελέτες έχουν αποδείξει πως μετά την Πανσέληνο, πριν από το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος.

Σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία πέφτει αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα- έστω και στατιστικά -συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο, ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό.

Γράφει για τη Μεγάλη Παρασκευή ο Θοδωρής Κολυδάς

«Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον μαύρο ουρανό της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι μέχρι στιγμής σχετικές μελέτες έδωσαν την ίδια διάσταση και «ανακάλυψαν » ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή μετά την Πανσέληνο πριν το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος.

Σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία «πέφτει» αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα- έστω και στατιστικά -συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο , ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό.

Πάντα έτσι θα γίνεται κάθε χρονιά , καθώς μετά από αυτήν τη ”Μαύρη Μέρα” και την Σταύρωση θα ακολουθεί η Ανάσταση. Ο ουρανός θα ανοίγει και θα έρχεται εκείνη η Λαμπρή Ημέρα για να γεννηθεί η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την αδιαφορία και να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας. Να στραφούμε προς το μεγαλείο της άδολης και της αληθινής Αγάπης».

iefimerida.gr

Σχόλια