Λαμία: Χτύπησε το κεφάλι της συντρόφου του στην πόρτα

Τρεις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στο Αυτόφωρο…

Ένοχος για την πράξη της επικίνδυνης ενδοοικογενειακής βίας κρίθηκε 60χρονος Λαμιώτης, που συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης (9/5) μετά από καταγγελία για βιαιοπραγία σε βάρος της συντρόφου του.


Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έλαβαν κλήση για τσακωμό ζευγαριού, με τον άνδρα να χτυπά το κεφάλι της συντρόφου του στην πόρτα!

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Δικαστηρίου, ο 60χρονος ισχυρίστηκε ότι η σύντροφός του μόνη της έπεσε στη σιδερένια πόρτα και εκείνος μάλιστα την πήγε στο Νοσοκομείο. Ομοίως η σύντροφός του επιβεβαίωσε μόνο ως προς το σημείο ότι υπήρξε τσακωμός, «όπως όλα τα ζευγάρια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο Δικαστήριο και ότι, όταν προσπάθησε να ανοίξει τη βαριά πόρτα, χτύπησε μόνη της.

Οι μαρτυρίες όμως περιέγραψαν μια τελείως διαφορετική εικόνα για τον 60χρονο ο οποίος είχε μία ακόμη καταδικαστική απόφαση για παρόμοια πράξη το 2021, ενώ είχε καταληφθεί να οδηγεί άνευ αδείας και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς να δοθεί στην έφεσή του ανασταλτική δύναμη.

Άλλα δύο περιστατικά

 Δυστυχώς, την ίδια ημέρα εκδικάστηκαν δύο ακόμη υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, επιβεβαιώνοντας την έξαρση του φαινομένου το τελευταίο διάστημα.

Στη μία περίπτωση κατηγορούμενος ήταν άνδρας από την περιοχή του Δομοκού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της γυναίκας του. Η υπόθεση πήγε σε ποινική διαμεσολάβηση μετά από σχετικό αίτημα των συνηγόρων Θρασύβουλου Σκλαβούνου και Θάνου Τσόγκα.

Στην άλλη περίπτωση οι κατηγορίες που βάρυναν το σύζυγο ήταν αυτές της εξύβρισης και της ενδοοικογενειακής απειλής. Ο σύζυγος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 € ημερησίως, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Πηγή: lamiareport.gr

Σχόλια