Δημοσκόπηση Alco: Στο 33,9% το «ταβάνι» της ΝΔ λίγο πριν τις Ευρωεκλογές

 

Μια πρώτη εικόνα για τους αναποφάσιστους των Ευρωεκλογών αλλά και τη διαφορά μεταξύ των κομμάτων, μόλις 4 ημέρες πριν την κάλπη, έρχεται να δώσει η δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάζεται σήμερα (5/6/24) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η δημοσκόπηση της Alco έγινε το διάστημα μεταξύ Κυριακής και Τρίτης (4/6/24), μία «ανάσα» δηλαδή πριν τις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι η έρευνα έγινε πριν κορυφωθεί η αντιπαράθεση για το πόθεν έσχες Κασσελάκη.

Στο ερώτημα πόσο ενδιαφέρουν τους πολίτες οι Ευρωεκλογές, εκείνοι απάντησαν πολύ 57%, λίγο 25% και καθόλου 18%

Στην ερώτηση για το αν η ψήφος στις ευρωεκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι στη χώρα, 6 στους 10 πολίτες απάντησαν όχι!

Στην κάρτα με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 13% Το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6,9% η Ελληνική λύση 7,4%

The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

prothesi

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 29,5 μέχρι και 33,9% ο ΣΥΡΙΖΑ έως 17,8% και το ΠΑΣΟΚ έως 13,8%

ektimisi 1

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το αποτέλεσμα της κάλπης φαίνεται να φέρνει για τη ΝΔ ένα ποσοστό μεταξύ 31,5 και 32% λίγο κάτω από το στόχο του κόμματος δηλαδή για 33%. Η δεύτερη θέση πάντως, με βάση τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, φαίνεται να ανήκει ξεκάθαρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα (5/6/24) παρουσιάστηκε το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco και αύριο, (6/6/24) θα δημοσιοποιηθεί το δεύτερο.

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια