Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρογγυλοβουνίου διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση στην Ι.Μ Παναγίας Οδηγήτριας και στην Ι.Μ Οσίου Λουκά - Δίστομο.

  


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρογγυλοβουνίου , συνεχίζοντας την παράδοση της ετήσιας καλοκαιρινής εκδρομής που διοργανώνει εδώ και χρόνια, διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 στην Ι.Μ Παναγίας Οδηγήτριας και στην Ι.Μ Οσίου Λουκά - Δίστομο.


Το πρόγραμμα της εκδρομής θα έχει ως εξής: 

Αναχώρηση από το Στρογγυλοβούνι με πρώτη στάση την Ιτέα. Πόλη παραλιακή, επίνειο της Άμφισσας με σημαντική τουριστική ανάπτυξη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε για Τιροθέα στους πρόποδες του Παρνασσού και την Ι.Μ Παναγίας Οδηγήτριας. Προσκύνημα και ξενάγηση στην ανδρική μονή. Από εκεί αναχωρούμε για την Ι.Μ Οσίου Λουκά. Η μονή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η επόμενη στάση είναι το Δίστομο. Ιστορική μαρτυρική κωμόπολη που στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οι κατακτητές σκότωσαν πολλούς κατοίκους και έκαψαν τα περισσότερα σπίτια του χωριού. Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο θυμάτων ναζισμού. Εκεί θα δούμε αναρτημένες φωτογραφίες όλων των θυμάτων καθώς και ιστορικό υλικό από εφημερίδες και περιοδικά της εποχής. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ξεκούραση. Επόμενη στάση το Γαλαξίδι. Όμορφη πόλη με νεοκλασικά αρχοντικά με υπέροχο ναυτικό μουσείο και τον Ι. Ν Αγίου Νικολάου με το μοναδικό ξύλινο τέμπλο. Ελεύθερος χρόνος για τον απογευματινό καφέ και έπειτα επιστροφή στο Στρογγυλοβούνι.


Η τιμή για κάθε άτομο θα ανέρχεται στα 25 ευρώ.


Για να κλείσετε τη θέση σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τους:

Ελένη Χαντζή: 6945536399

Νικόλαο Ράπτη: 6973205630


Εκ του Συλλόγου.

Σχόλια