Ο Ε.Σ. Αγρινίου για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

«Η ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν είναι άλλο από ένα ακόμα μέτρο, τέχνασμα και εφεύρεση – όσον αφορά τα μικρομάγαζα – προς αυτή την κατεύθυνση. Εμπορικοί, επαγγελματικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες ψελλίζουν αιτήματα για μικροπαρατάσεις αντί να αποκαλύπτουν, να οργανώνουν, να συντονίζουν αντιδράσεις και αντιστάσεις.».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συμβαίνει τώρα:

Όχι από αδιαφορία των συναδέλφων αλλά με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης 36 ώρες πριν την 1η Ιουλίου που γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή της διαδικασίας για τη ψηφιακή κάρτα εργασίας, η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την πραγματικότητα είναι:

ΜΠΑΧΑΛΟ

Το γεγονός δε ότι το 36ωρο είναι εντός Σαββατοκύριακου το μετατρέπει σε επιδιωκόμενο Μπάχαλο.

Αν δε συνυπολογιστεί ότι το ΕΡΓΑΝΗ δεν, οι τεχνοκράτες (λογιστές) δηλώνουν ότι δεν ξέρουν, δεν αναλαμβάνουν και άλλα πολλά δεν!!! τότε δίπλα στο επιδιωκόμενο Μπάχαλο παράλληλα πρέπει να μιλήσουμε και για  τακτικές ομηρίας, εκβιασμού κ.α.

Γιατί συμβαίνει;

Διαχρονικά οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις στην πράξη – στα λόγια ποτέ – κάνουν ότι μπορούν για να βγάλουν από την αγορά το μικρό μαγαζί.

Μιλούν για μικρές επιχειρήσεις και εννοούν αυτές με τζίρους εκατομμυρίων και δεκάδες εργαζομένους.

Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση, ο αυτοαπασχολούμενος, τα μικρομάγαζα των πόλεων είναι κατσαρίδες που πρέπει να αφανιστούν, για αυτό με βιομηχανικούς ρυθμούς κάνουν νόμους και φιρμάνια οτιδήποτε διευκολύνει το στόχο τους.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν είναι άλλο από ένα ακόμα μέτρο, τέχνασμα και εφεύρεση – όσον αφορά τα μικρομάγαζα – προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο Θάνατο του εμποράκου με το βασανιστήριο της σταγόνας που καλά κρατεί (μηδενικό αφορολόγητο, τεκμαρτό εισόδημα, απελευθέρωση ωραρίων, ταμειακές, pos, esend ψηφιακή κάρτα εργασίας κ.α.) συνοδοιπορούν με την κυβέρνηση συνδικαλιστικά υποτιθέμενοι “υπερασπιστές του”.

Εμπορικοί, επαγγελματικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες ψελλίζουν αιτήματα για μικροπαρατάσεις αντί να αποκαλύπτουν, να οργανώνουν, να συντονίζουν αντιδράσεις και αντιστάσεις.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. καταγγέλλει:

1/ τη σχετική με το θέμα κυβερνητική πολυσέλιδη δήθεν ερμηνευτική εγκύκλιο στις 21-06-2024, για ασάφειες, κενά, ελλείψεις και σκόπιμο ανορθολογισμό

 2/την Ε.Σ.Ε.Ε ( συνομοσπονδία εμπόρων) για την επιλογή της να την αναρτήσει σε λιγότερες σελίδες χωρίς σχολιασμό και αντίλογο.

3/ τη φαιδρότητα των αιτημάτων για παράταση εφαρμογή μέχρι να “κρυώσει ο καιρός”, σαν συνέργεια συνδικαλιστικά στις κυβερνητικές προθέσεις.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. απαιτεί:

Την άμεση εδώ και τώρα εξαίρεση από τη σχετική υποχρέωση, όλων των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης -που δε διαθέτουν υποκαταστήματα – έχουν τζίρο έως 300.000€ και απασχολούν από 1 έως 5 εργαζόμενους.

Τουλάχιστον μέχρι να μπορέσει η Κυβέρνηση – όταν και όποτε – αναλάβει την ευθύνη και εγγυηθεί ότι η ψηφιακή υποδομή και πλατφόρμα της δε θα είναι φτερό στον άνεμο.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. δηλώνει:

1) Είναι με το μικρό εμπορικό της πόλης

2) Θέλει Αγρίνιο με πολλά Αγρινιώτικα εμπορικά

3) Συνέργεια και λαδάκι στο γρανάζια της ολιγοπώλησης της αγοράς δε θα γίνει.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.»

Σχόλια