Αντίπαξοι: O μικρός παράδεισος του Ιονίου

 

Οι Αντίπαξοι έχουν αδιαπέραστη βλάστηση από πουρνάρια, σκίνα, κουκουναριές, πεύκα, μυρτιές και κυπαρίσσια, ανοιχτοπράσινη θάλασσα και λεπτή λευκή άμμο

Οι Αντίπαξοι είναι ένας μικρός παράδεισος μόλις 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στα νότια των Παξών. Το νησάκι έχει εξωτική όψη.


Το χαρακτηρίζει η αδιαπέραστη βλάστηση από πουρνάρια, σκίνα, κουκουναριές, πεύκα, μυρτιές και κυπαρίσσια, η ανοιχτοπράσινη θάλασσα και η λεπτή λευκή άμμος στις παραλίες Βρίκα και Βουτούμι, που είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Υπάρχουν περί τα 150 σπίτια, εξοχικά των Παξινών, εκ των οποίων μόνο δύο κατοικούνται μόνιμα. Όλοι έχουν το αμπέλι τους και φτιάχνουν το γλυκόπιοτο, μαύρο αντιπαξιώτικο κρασί, περιζήτητο μεν, σπάνιο δε λόγω της μικρής παραγωγής.

Ένας στενός δρόμος που ελίσσεται ανάμεσα στις ξερολιθιές διασχίζει το νησί από το λιμάνι, την Αγραπιδιά, μέχρι τον εντυπωσιακό φάρο, που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο, και τον επιβλητικό κάθετο ασβεστολιθικό γκρεμό, στα βόρεια.

voutoumi 1024x480

Ο γύρος Παξών και Αντίπαξων με σκάφος

Οι δεκάδες απρόσιτες παραλίες, οι θεόρατοι βράχοι, σμιλεμένοι από τον αέρα και τα κύματα, οι σπηλιές και οι παραλίες με τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, θα σας χαρίσουν αξέχαστες εικόνες καθώς θα περιπλέετε τα δύο νησιά.

Αν δεν έχετε δικό σας σκάφος, μπορείτε να κάνετε το γύρο των Παξών με ένα από τα ταχύπλοα που ξεκινούν από τον Γάη. Πηγαίνουν Λογγό και Λάκκα, μπαίνουν μέσα στις σπηλιές της δυτικής ακτής, όπου σταματούν για να κάνουν οι επιβάτες μπάνιο, και καταλήγουν στους Αντιπάξους.

Υπάρχει μάλιστα κι ένα ταχύπλοο με γυάλινα φινιστρίνια στον πυθμένα (glass bottom), το Ποσειδών express. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να δείτε κι ένα πρόσφατο ναυάγιο, στον Κάβο του Χοίρου. (Τηλ. 698 8698702).

in.gr

Σχόλια