Παρέμβαση Ανδρέα Μακρυπίδη για το Αγροτικό ΠετρέλαιοΟ Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης με παρέμβαση του χθες στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και σε συνεργασία με τους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.Μιχάλη Τζελέπη και κ. Τόνια Αντωνίου, έθεσε το θέμα της ρύθμισης του πετρελαίου για τα αγροτικά μηχανήματα, στην κατεύθυνση να υπάρχει μια ευνοϊκή ρύθμιση προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και να εξασφαλισθούν καλύτεροι όροι ανταγωνιστικότητας τους τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και σε επίπεδο εξαγωγών.
Ο Υπ.Οικονομικών κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε θετικά με δήλωση του στη Βουλή λέγοντας τα εξής: «…Σε σχέση με το αγροτικό πετρέλαιο το λεγόμενο, δεν προβλέπεται στο νόμο ρύθμιση περί αγροτικού πετρελαίου. Θα προβλεφτεί. Μπορώ όμως να κάνω μια δήλωση ότι με ανάλογο τρόπο από αυτόν που προβλέπεται για το πετρέλαιο θέρμανσης θα ρυθμιστεί και το θέμα του αγροτικού πετρελαίου. Διότι πολλοί συνάδελφοι, ο κ. Μακρυπίδης, ο κ. Τζελέπης, η κ.Αντωνίου θέσατε το θέμα αυτό. Λοιπόν όπως θα ρυθμιστεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013, η σχέση πετρελαίου κίνησης-πετρελαίου θέρμανσης, θα ρυθμιστεί με ανάλογο μηχανισμό και το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες...»
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Μα το κάνετε χειρότερο έτσι.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομικών): Όχι, πιστέψτε με.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Αν το διαβάσετε…
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομικών): Κύριε Κεφαλογιάννη εμπιστευθείτε με τεχνικά, δεν λέω να με εμπιστευθείτε πολιτικά. Ειλικρινά σας το λέω.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Θα θέλαμε μια εξήγηση.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Θα μας το εξηγήσετε αυτό;
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομικών): Θα σας το εξηγήσουμε… Δεν θέλω να το εξηγήσω περαιτέρω.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Υπάρχει πιο ειλικρινές από αυτό;
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομικών): Σε σχέση με το αγροτικό πετρέλαιο το λεγόμενο. Δεν προβλέπεται στο νόμο ρύθμιση περί αγροτικού πετρελαίου. Θα προβλεφτεί.
Μπορώ όμως να κάνω μια δήλωση ότι με ανάλογο τρόπο από αυτόν που προβλέπεται για το πετρέλαιο θέρμανσης θα ρυθμιστεί και το θέμα του αγροτικού πετρελαίου. Διότι πολλοί συνάδελφοι, ο κ. Τζελέπης, ο κ. Μακρυπίδης, η κυρία Αντωνίου -συγγνώμη για τη μη αναφορά όλων των ονομάτων- θέσατε το θέμα αυτό.
ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Δεν το διευκρινίζει αυτό.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομικών): Λοιπόν, όπως θα ρυθμιστεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013, η σχέση πετρελαίου κίνησης- πετρελαίου θέρμανσης, θα ρυθμιστεί με ανάλογο μηχανισμό και το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου για μην επιβαρυνθούν οι αγρότες.
Τώρα σε σχέση με την ΛΑΡΚΟ, δεν είμαι σε θέση να απαντήσω.
ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Παραδείγματος χάριν.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομικών): Θα συζητήσω με το Υπουργείο  Ανάπτυξης, που έχει τον τομέα της βιομηχανίας και θα σας πω κάποια στιγμή.
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα παρακαλούσα να λάβω το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Το λόγο έχει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Αστέριος Ροντούλης.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Αγαπητοί συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα εδώ και τρείς ημέρες εννοώ, κάνουμε λόγο για πίνακες, κάνουμε λόγο για δείκτες, κάνουμε λόγο για ελλείμματα, κάνουμε λόγο για δημόσια χρέη,  για πρωτογενή ελλείμματα και για διαφόρους άλλους όρους τέλος πάντων, που πιστέψτε με, ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να κατανοήσει.

Σχόλια