Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θάνος Μωραΐτης στην ΕΡΤ1: «Η Νέα Δημοκρατία στο μεταναστευτικό – προσφυγικό επένδυσε στο μίσος και τον φόβο» (VIDEO)



«Αυτό το μπάχαλο που ζούμε τις τελευταίες μέρες στο μεταναστευτικό- προσφυγικό είναι τρανταχτή απόδειξη της κατάρρευσης του επιτελικού κράτους», είπε, μεταξύ άλλων, σήμερα, 06/02/2020, o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις 6» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.
Δε δίστασε να σχολιάσει με σαρκαστική διάθεση όσα έχουν ειπωθεί περί «υποκίνησης των μεταναστών», λέγοντας: «Αυτούς τους οκτώ μήνες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει παλινωδίες και λάθη, αλλά για τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο φταίει το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που επισκέφθηκε το νησί ή οι ΜΚΟ».
«Δεν περίμενε κανείς τόσες παλινωδίες από μία κυβέρνηση που παρουσιαζόταν ως έτοιμη», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως «ακούσαμε για κλειστά κέντρα κράτησης από τη Νέα Δημοκρατία, η Μόρια σήμερα έχει πάνω από 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε περίπου 5.000, αλλάξαμε τόσους Εθνικούς Συντονιστές και είδαμε το ένα σχέδιο της κυβέρνησης μετά το άλλο να καταρρέει».
Στη συνέχεια, ο κ. Μωραΐτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «επένδυση στο μίσος, το φόβο και τη μισαλλοδοξία». Ανέφερε χαρακτηριστικά «τα κλειστά σύνορα που είχε κάνει σημαία προεκλογικά», αλλά «και μετεκλογικά, την κατάργηση του ΑΜΚΑ μεταναστών και προσφύγων ή το πλωτό φράγμα των 2,5 χιλιομέτρων στο Αιγαίο σε μία χώρα με πάνω από 15 χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμή».
«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη», είπε ο βουλευτής. «Αυτούς τους οκτώ μήνες ζητά εθνική στρατηγική για το μεταναστευτικό- προσφυγικό», το οποίο «ήρθε για να μείνει, μας ακουμπά όλους και μόνο έτσι θα λυθεί». Συνέχισε, λέγοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «δεν επένδυσε στο προσφυγικό κι ούτε κοιτά τα πολιτικά οφέλη της πολιτικής αντιπαράθεσης πάνω στο εν λόγω θέμα», καθώς «ο λαός θέλει αλήθεια και οι πρόσφυγες και μετανάστες, ανθρωπιά κι αλληλεγγύη».
Κλείνοντας, τόνισε ότι «το ζήτημα του μεταναστευτικού- προσφυγικού δεν είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως το παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία», αλλά «ένα Ευρωπαϊκό ζήτημα». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «πρέπει να πιέζουμε τους εταίρους μας για λύση και βοήθεια», ενώ «η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά σόου και να προχωρήσει σε εθνική στρατηγική».


Σχόλια