Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ξηρομέρου.

 

Αστακός, 7.10.2020 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 
Στην 16η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30, με κεντρικό εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, κ. Δημητρογιάννη Λάμπρο, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το «Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ξηρομέρου για την κάλυψη διοικητικών γνώσεων και κατευθύνσεων επί περιβαλλοντικών θεμάτων, καθώς και για τη λήψη αποφάσεων υλοποίησης περιβαλλοντικών προγραμμάτων, έργων και δράσεων». 

Λόγω υποστελέχωσης, έλλειψη τεχνογνωσίας στον συγκεκριμένο τομέα, γεωγραφικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες, μετά από αίτημα του Δημάρχου Ξηρομέρου, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κο Φαρμάκη Νεκτάριο και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κο Δημητρογιάννη Λάμπρο, καθώς και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πλειοψήφησαν σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα. 

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης απόφασης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στον χώρο του Δημαρχείου Ξηρομέρου, όπου ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε το πλαίσιο της συνεργασίας. 

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου 


dimosxiromerou.

Σχόλια