Κορωνοϊός: Πληροφορίες για νέο “μαύρο” ρεκόρ κρουσμάτων

Τα κρούσματα κορωνοϊού ενδέχεται ακόμη και να υπερβούν το ψυχολογικό όριο των 3.000 – Δραματική αύξηση των θανάτων.

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού, η οποία πλησιάζει πλέον τους 1.000 νεκρούς ενώ την ίδια ώρα η χώρα φαίνεται πως θα βρεθεί αντιμέτωπη και με νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Ενδεικτική της δραματικής κατάστασης είναι οι 26 θάνατοι που σημειώθηκαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες από επιπλοκές του ιού, εκ των οποίων οι 11 στη Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, τόσο σε επίπεδο διασποράς όσο και σε επίπεδο διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα κατέληξαν ένας 80χρονος, μία 75χρονη, μία 82χρονη και δύο ασθενείς 87 και 86 ετών που νοσηλεύονταν σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ. Άλλα 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και ένας 44χρονος στο Τζάνειο.

 Παράλληλα, την τελευταία τους πνοή άφησαν δύο συμπολίτες μας στη Λάρισα, ένας στην Αλεξανδρούπολη, ενώ μία 94χρονη και ένας 84χρονος κατέληξαν στο Κιλκίς.

Τέλος, τέσσερις θάνατοι έγιναν γνωστοί στην Αττική και συγκεκριμένα σε Ευαγγελισμό και Σωτηρία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ ημερήσιων θανάτων, με 43 νεκρούς.

Έρχεται νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων


Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν νέα αύξηση των κρουσμάτων τα οποία θα αγγίξουν ή ακόμα και θα ξεπεράσουν το ψυχολογικό όριο των 3.000 σε μια μέρα. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να ξεπεραστεί το ήδη θλιβερό ρεκόρ των 2.917 ημερήσιων μολύνσεων που κατέχει η χώρα από τις 5 Νοεμβρίου.

Η επιδημιολογική εικόνα επιβαρύνεται στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και ενώ βρισκόμαστε ήδη στην έκτη ημέρα του lockdown ενώ παράλληλα από αύριο, Παρασκευή επανέρχεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ έως τις πέντε το πρωί.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων και άρα απαγορεύεται η έξοδος για ατομική άθληση τις νυχτερινές ώρες.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια