Δεν κλείνει το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό

 

Επικοινωνία με την διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Βαρεμένος μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας στον Αστακό.

Ο κ. Βαρεμένος πήρε την διαβεβαίωση ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής ζήτησε το θέμα αυτό να κλείσει οριστικά πριν κάν ανοίξει, διότι σε μία τέτοια περίπτωση οι κάτοικοι του Αστακού θα χρειάζονταν να ακολουθήσουν μία μικρή οδύσσεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν σε πόλεις όπως το Μεσολόγγι ή το Αγρίνιο.

Πολύ περισσότερο που η Πειραιώς αποτελεί την διάδοχο της Αγροτικής και στην περιοχή ο αγροτοκτηνοτροφικός πληθυσμός θα έμενε ακάλυπτος. Εκτός αυτού, ο Αστακός το καλοκαίρι έχει πολύ περισσότερο κόσμο, όντας και πύλη εισόδου σε νησιά.

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι η Alpha Bank φέρεται να κινεί τις διαδικασίες εκ μέρους και της Πειραιώς (που κατέχει ένα ποσοστό) για την μεταβίβαση του Πλατυγιαλίου, προκειμένου να μετατραπεί σε μαρίνα για yachts. Άρα λοιπόν θα ήταν αντιφατικό και αντιπαραγωγικό να τεθεί σε οποιαδήποτε στιγμή -και όχι μόνο τώρα- θέμα να κλείσει το εναπομείναν υποκατάστημα της Πειραιώς στον Αστακό.

Σχόλια