Στ. Κασσελάκης: Η συνάντηση με την Αθηνά Παπαχρήστου, τη «γιαγιά» όλων μας που αγόρασε ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ


«Την ευχαρίστησα για το φιλότιμό της», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και προσθέτει: «Το φιλότιμο όμως, το 2023, δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος. Το λέει κι εκείνη: "Θέλω να βγει ένας άνθρωπος, κάπως να ισάξει ετούτο το κράτος"» - Η συνάντηση και τα αφοπλιστικά, συγκλονιστικά λόγια της Αθηνάς Παπαχρήστου σε βίντεο.


Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Μεσολόγγι, καθώς ζήτησε να δει την Αθηνά Παπαχρήστου. «Τη "γιαγιά" όλων μας, που από το κομπόδεμά της αγόρασε ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ», όπως σημειώνει ο Στ. Κασσελάκης.

Αφού ξεκίνησαν με τον απαραίτητο ελληνικό καφέ, ο Στ. Κασσελάκης τη ρώτησε πώς κι αποφάσισε να αγοράσει το ασθενοφόρο.

Η απάντησή της αφοπλιστική: «Πώς το αποφάσισα; Να σου πω γιατί. Εγώ πούλησα και το χωράφι και το λιοστάσι, και ό,τι πενταροδεκάρες μου είχαν μείνει, που μάζευα για τα γεράματα από τα 12 μου χρόνια, και πήρα αυτό το ασθενοφόρο. Ο άντρας μου, λέω, πέθανε. Κι εγώ θα πεθάνω κάποια μέρα, τι το θέλω και το χωράφι και το λιοστάσι; Είναι άχρηστα, θα μείνουν πίσω...» 

O Στ. Κασσελάκης σημειώνει σε ανάρτησή του:

«Την ευχαρίστησα για το φιλότιμό της. Το φιλότιμο όμως, το 2023, δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος. Το λέει κι εκείνη: «Θέλω να βγει ένας άνθρωπος, κάπως να ισάξει ετούτο το κράτος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της είχε τηλεφωνήσει να την ευχαριστήσει. Της είχε πει ότι θα πάει να τη δει. Η κυρία Αθηνά τού απάντησε: «Να ‘ρθεις αλλά πάρε και κανένα ασθενοφόρο».

Σχόλια