Βήμα: “Ρουσφέτι” Δούκα σε Παπανδρέου ο διορισμός του γιού τουΠαρέμβαση στον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για να τοποθετηθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο, αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, η εφημερίδα, το τηλεφώνημα για την τοποθέτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε σε στενό συνεργάτη του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, για να βρεθεί στην θέση του προέδρου του Εθνικού Κήπου, ο γιός του ΓΑΠ,  με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, να κάνει άμεσα το «ρουσφέτι» και να πραγματοποιεί την τοποθέτηση του Ανδρέα Παπανδρέου στην προεδρία του Εθνικού Κήπου.

Το άρθρο του ΒΗΜΑτοδότη:

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, μετά από πληροφόρηση που είχε από στενό συνεργάτη του Δημάρχου (και πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ) υπήρξε τηλεφώνημα για να τοποθετηθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου διευθυντής του Εθνικού Κήπου. Όχι κάτι περίεργο για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, αφού σε πολλές περιπτώσεις αξιωματούχοι διορίζονται σε νευραλγικές θέσεις μετά από τηλεφωνήματα πρώην πρωθυπουργών ή ισχυρών επιχειρηματιών. Στην προκειμένη περίπτωση αυτός που τηλεφώνησε στον Χάρη Δούκα για να προσλάβει τον γιο του ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Δούκας αμέσως ικανοποίησε το «ρουσφέτι» (συγνώμη το αίτημα ήθελα να πω) αφού θεώρησε ότι είναι μια δευτερεύουσα θέση, άμισθη, που δεν χρειάζονται και ιδιαίτερα προσόντα, ούτε… ΑΣΕΠ. Άλλωστε τους έως τώρα διευθυντές του Εθνικού Κήπου δεν τους γνώριζε κανείς. Ρώτησε βεβαίως για τα προσόντα του και την εμπειρία του, έμαθε ότι είχε ασχοληθεί με οικολογία (και πράσινο) και πέρασε την απόφασή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Και η αντιπολίτευση του Κώστα Μπακογιάννη δεν έφερε αντιρρήσεις.

 Τι είναι η θέση του διευθυντή του Εθνικού Κήπου;

Τι σημαίνει όμως να είσαι διευθυντής του Εθνικού Κήπου; Ρώτησα στενό συνεργάτη του Δημάρχου (τον πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ) και μου είπε πως δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλώς περιποιείται το πράσινο, ταΐζει τις πάπιες, διατηρεί την καθαριότητα του Κήπου κτλ. Τίποτα σημαντικό δηλαδή εάν είναι έτσι όπως μου τα λέει το πρώην στέλεχος του ΠαΣοΚ.

Πόσο όμως χρόνο διαρκεί η θητεία του διευθυντή του Εθνικού Κήπου; Όσο χρόνο θέλει ο Δήμαρχος αν και ο Ανδρέας Παπανδρέου θα περάσει και από αξιολόγηση… Οι δημότες ωστόσο που ψήφισαν τον κ. Δούκα θυμούνται εκείνο το ντιμπέιτ με τον Κώστα Μπακογιάννη που έλεγε πως «όταν εκλεγώ δήμαρχος θα βάλω τέλος στην οικογενειοκρατία». Ο δήμαρχος ωστόσο με ανακοίνωσή του δηλώνει πως δεν διόρισε κανέναν, απλώς ενέκρινε τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου το Δημοτικό Συμβούλιο.

https://www.aftodioikisi.gr

Σχόλια

  1. Χάθηκε λίγο φιλότιμο και στον Δήμαρχο τον χαλβά και στο νοητικα καθυσρερομενο γιο του μεγαλου Ανδρεα που θα τρίζουν τα κόκαλα του
    Ντροπή και στους δύο χαλβαδες
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου